torsdag 3. mars 2011

Rask blomkålsuppe med vårløk, fløte og egg. 4 porsjoner på 10 minutter.



Til suppen trenger du;

1 blomkål
2 dl fløte
1 egg
4 små vårløk
1 ts Tine Smør
grønnsakskraft fra blomkål
salt og pepper etter smak

Skjær blomkålem i buketter.

 Legg buketter i vann tilsatt salt noen minutter.


Kok buketter til de er møre, men ikke vasne.

På slutten av koketid tilsett forvellet vårløk 3-60 sekunder.


Hell fløte i panne og varm opp sammem med ca 2 dl kraft fra blomkål.

La småkoke noen minutter og smak til med salt/pepper/muskat og Tine Smør.

Kjøl litt og visp inn 1 sammenvispet egg. Nå må IKKE suppen koke!

Legg 1 stor bukett i hver suppebolle og hell deretter over fløteblanding.

Pynt med vårløk/persille/gressløk eller finhakket chili for en lunere versjon.

Serveres med ferskt brød og smør.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar