Til suppen trenger du;
1 blomkål
2 dl fløte
1 egg
4 små vårløk
1 ts Tine Smør
grønnsakskraft fra blomkål
salt og pepper etter smak
Skjær blomkålem i buketter.
Legg buketter i vann tilsatt salt noen minutter.
Kok buketter til de er møre, men ikke vasne.
På slutten av koketid tilsett forvellet vårløk 3-60 sekunder.
Hell fløte i panne og varm opp sammem med ca 2 dl kraft fra blomkål.
La småkoke noen minutter og smak til med salt/pepper/muskat og Tine Smør.
Kjøl litt og visp inn 1 sammenvispet egg. Nå må IKKE suppen koke!
Legg 1 stor bukett i hver suppebolle og hell deretter over fløteblanding.
Pynt med vårløk/persille/gressløk eller finhakket chili for en lunere versjon.
Serveres med ferskt brød og smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar