Bergensk Brødkake
5 dl tørket brødrasp,
helst 50/50 Langebrød og grovbrød.
1 liter kulturmelk
10 dl hvetemel
7,5 dl sukker
200 gram smeltet Tine Smør ...!!!
4 ts Natron
8 ts kanel
4 dl melis
8 dråper romessens
Bruk gjerne tørt brød du har til overs eller tørk brød i ovnen (varmluft).
Rasp brød til smuler, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Ha smuler i langpanne og tørk dem godt ut i stekeovn.
Ha smuler i bakebolle og tilsett Kefir/H-melk, bløtlegg i ca 20 minutter.
Tilsett natron, smør, kanel, sukker og hvetemel, rør godt sammen.
Stekes på 180 grader 20-60 minutter ( avhengig av areal på langpanne.
Brødkaken taes ut av form og kjøles på rist.
Glasur;
4 dl melis, vann og 8 dråper rom-essens blandes sammen og brees tynt på avkjølt brødkake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar