torsdag 3. mars 2011

Bergensk Brødkake med rom. Akkurat som du husker den ;-)

 

 

Bergensk Brødkake  

5 dl tørket brødrasp,

helst 50/50 Langebrød og grovbrød.

1 liter kulturmelk

10 dl hvetemel

7,5 dl sukker

200 gram smeltet Tine Smør ...!!!

4 ts Natron

8 ts kanel

4 dl melis

 

8 dråper romessens


Bruk gjerne tørt brød du har til overs eller tørk brød i ovnen (varmluft).



Rasp brød til smuler, bruk gjerne kjøkkenmaskin.

Ha smuler i langpanne og tørk dem godt ut i stekeovn.

Ha smuler i bakebolle og tilsett Kefir/H-melk, bløtlegg i ca 20 minutter.

Tilsett natron, smør, kanel, sukker og hvetemel, rør godt sammen.

Stekes på 180 grader 20-60 minutter ( avhengig av areal på langpanne.

Brødkaken taes ut av form og kjøles på rist.

Glasur;

4 dl melis, vann og 8 dråper rom-essens blandes sammen og brees tynt på avkjølt brødkake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar