Du trenger
Berbere
gir 1 1 / 2 kopp
1 ts. ingefær,1 / 2 ts koriander, malt
1 / 2 ts kardemomme, malt
1 / 2 ts bukkehornkløver frø, knust
1 / 2 ts muskat, revet
1 / 4 ts. nellik, malt
1 / 4 ts. allehånde, knust
1 / 4 ts kanel, malt
2 ss salt
1 2 / 4 kopp cayenne pepper
1 / 2 kopp paprika
1 ts. nykvernet sort pepper
Stek ingefær, cardammon, koriander, bukkehornkløver, muskat, nellik, kanel
og allehånde sammen i svak varme i ca 4 eller 5 minutter, rør. Legg til
salt, cayenne pepper, paprika, sort pepper og fortsett omrøring 10
til 15 minutter.
For Berbere-paste...
1 fedd renset hvitløk
1 liten gul løk
1 ss rødvinseddik
0,5 dl vann
1/2 rød paprika
1 ss vegetabilsk olje
Kjør løk, hvitløk, eddik, paprika og vann til pure i en blender. Rist alle tørre ingredienser på en tørr panne til det er varmt og aromatisk. Ta vekk og kjøl ned. Rør inn det andre og ha det på varmen igjen. Rør i ca 10 minutter. Has i en tett boks og hell over olje på toppen.
Når det skal brukes, så sauterer du ønsket mengde i olje og blander det i sauser og stuinger.
Når det skal brukes, så sauterer du ønsket mengde i olje og blander det i sauser og stuinger.
enda en annen variant....
2 ts spisskummen frø
4 nellik hele
3/4 ts kardemomme frø
1/2 ts sort pepper korn
1/4 ts allehånde hele
1 ts bukkehornkløver frø
1/2 ts koriander frø
10 små tørkede chili hele
1/2 ts ingefær revet
1/4 ts gurkemeie malt
1 ts salt
2 1/2 ss ungarsk paprika malt
1/8 ts kanel malt
1/8 ts nellik malt
Ha alt krydder i en liten stekepanne. Stek krydder på medium varme, stek krydder i ca 2 minutter, rør hele tiden. Ta bort fra varmen og kjøl i 5 minutter. Ta bort chili-stenger og knus alt fint i en morter. Hell på glass og oppbevares i kjøleskap.
Her er en "tørr-versjon" av oppskriften
1 ss salt
6 ss paprika
3 ss cayennepepper
1 ts ingefær
1 ts malt bukkerhornfrø
1/2 ts sort pepper
1/2 ts spisskummen
1/2 ts malt koriander
1/2 ts kardemomme
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts muskat
1/8 ts nellik
1/8 ts kanel
Bland sammen alle krydderene. Oppbevar i lufttett boks.
.
Avbildet krydder er kjøpt på internett, vær obs på forskjellig smak og sterkhetsgrad etter produsent.
Her er en "tørr-versjon" av oppskriften
1 ss salt
6 ss paprika
3 ss cayennepepper
1 ts ingefær
1 ts malt bukkerhornfrø
1/2 ts sort pepper
1/2 ts spisskummen
1/2 ts malt koriander
1/2 ts kardemomme
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts muskat
1/8 ts nellik
1/8 ts kanel
Bland sammen alle krydderene. Oppbevar i lufttett boks.
.
Avbildet krydder er kjøpt på internett, vær obs på forskjellig smak og sterkhetsgrad etter produsent.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar