6 dl hvetemel
2,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
1 ps tørrgjær
- Bland 3 dl hvetemel med tørrgjær, sukker og salt.
2. Bland olje og vann.
3. Hell olje/vann i mel-blanding.
4. Rør sammen .
5. Tilsett deretter mer hvetemel mens du rører, bruk minst mulig mel for lettere bunn.
6. Kna deigen noen minutter.
7. Strø litt hvetemel under og over deigen, dekk med plast og hev i minst 2 timer. Gjerne over natten.
8. Hvis mulig etterhev deigen 60 minutter på KlimaPluss/gjærdeig/3 vanninntak.
9. Kna deigen lett.
10. Kjevle ut til 2 pizzabunner. Skal ikke etterheves før steking hvis ikke tykk bunn er ønsket.
11. Prikk bunnen med en gaffel for å unngå bobler og/eller at bunnen deler seg under steking.
12. Stekes på 275 grader Celsius (helst på stenplate) i 2-3 minutter.
13. Ta pizzabunn ut av ovnen og kjøl litt.
14. Legg på pizza-saus etc og stek til ost er gyllen.
Topp med ost, feks cheddar og mozarella.
og gjerne litt store og godt stekte biter av karbonadedeig.
15. Pizzabunnen er egnet for 1mnd frysing.
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar